GÜNCEL
İSA TAMER ÇELİK YENİDEN GÜNMARSİFED BAŞKANLIĞINA SEÇİLDİ.
GÜNMARSİFED, Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu 5. Genel Kurulu 28 Nisan 2018 Cumartesi günü yapıldı.
İSA TAMER ÇELİK YENİDEN GÜNMARSİFED BAŞKANLIĞINA SEÇİLDİ.
GÜNMARSİFED, Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu 5. Genel Kurulu 28 Nisan 2018 Cumartesi günü yapıldı. 5. Genel Kurul'un divan başkanlığına Selçuk Savaş, divana; Mustafa Coşkun Adıyaman ve Şenol Gençoğlu seçildi.
Genel Kurula GÜNMARSİFED Başkanı İsa Tamer Çelik, BASİAD Başkanı Abdullah Bekki, ÇASİAD Başkanı Semih Başaran, BANSİAD Başkanı H. Cengiz Küçükköseleci, BİSİAD Başkanı Zekai Baş, BAGİAD Başkanı Emrah Bilcanlı, BANGİAD Başkanı İsmail Çoban, GÜNMARSİFED Başkan Vekilleri Erdal Akarsu, M. Çetin Mirap ve oy kullanma hakkı olan delegeler katıldı.
30 Nisan 2018 Balıkesir / Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu 5. Genel Kurulu tam bir mutabakat ve delegelerin ortak görüşleri çerçevesinde uyum içinde tamamlandı.
Üye Derneklerin ortak önerileri doğrultusunda İsa Tamer Çelik 2. Kez GÜNMARSİFED Başkanlığına 3 yıllık dönem için seçildi. ÇASİAD Önceki dönem Başkanı Erdal Akarsu'nun federasyonu TÜRKONFED nezdinde temsil etmesine karar verildi.
Yapılan oylama neticesinde GÜNMARSİFED, Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu Yönetim Kurulu oybirliği ile aşağıdaki isimlerden oluştu.
GÜNMARSİFED YÖNETİM KURULU
İsa Tamer ÇELİK
|
GÜNMARSİFED Başkanı
|
Semih BAŞARAN
|
Çanakkale Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı
|
Abdullah BEKKİ
|
Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı
|
H. Cengiz KÜÇÜKKÖSELECİ
|
Bandırma Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı
|
Zekai BAŞ
|
Biga Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı
|
Barış AKSOY
|
Balıkesir Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Ü.
|
İsmail ÇOBAN
|
Bandırma Genç Girişimci İşadamları Derneği Başkanı
|
Genel Kurul'da ÇASİAD, BASİAD, BANSİAD, BİSİAD, BAGİAD, BANGİAD Başkanları birere konuşma yaparak federasyonun gelişimi ve bölge iş dünyasına katkı anlamında görüşlerini dile getirdiler.
Genel Kurul'da bir konuşma yapan GÜNMARSİFED Başkanı İsa Tamer Çelik :” Federasyonumuzun kuruluşunun 4. Yılı içerisindeyiz.
Sizlerin bizlere verdiği destek ile Federasyonumuz ve üyelerimiz adına faydalı olabilecek pek çok faaliyetin peşinde koştuk. İlişkileri geliştirmek ve faaliyetleri canlı tutmak adına her yönetim kurulu toplantımızı dönüşümlü olarak 4 şehrimizde düzenli olarak ayrı ayrı gerçekleştirdik. Sizlerle bir araya geldiğimiz geniş katılımlı toplantılar düzenledik
GÜNMARSİFED'in Güney Marmara ekonomisine ve kalkınmasına olduğu kadar, demokratik gelişimine de katkı sunmaya çalıştığını, buna yönelik çalışmaların içinde büyük bir heyecanla yer aldığını biliyorsunuz. Bölgemizde öncü bir iş dünyası örgütü olarak, bölgelerarası gelişmişlik farklılıklarını azaltmak, kadınların sosyal ve iş hayatına katılımını artırma konusunda net duruşlar sergiliyor ve bu süreçleri destekliyoruz. Her platformda KOBİ'lerimize artı değer yaratacak projeler geliştirerek, Güney Marmara için çalışmaya ve Türkiye için üretmeye devam ediyoruz.
GÜNMARSİFED olarak görev anlamında sadece elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyduk. Bu, dün de böyleydi, bugün de böyle, gelecekte de böyle olacaktır. Üretimden gelen gücümüzü, ülkemizin kalkınması, demokratikleşmesi, çağdaş bir hukuk devleti olması, huzur ve refahı için kullanmaya devam edeceğiz. Baş döndüren bir ülke ve dünya gündemi içinden geçtiğimiz, olağanüstü gelişmelerin yaşandığı bir yılı geride bıraktık. Bu nedenle gündemin çok sık değiştiği, olayların çok çabuk unutulduğu, önceliklerin neredeyse anlık değişim gösterdiği bir ülkede yaşıyoruz. Her birimizi çok yakından ilgilendiren seçim kararı ile karşı karşıya kaldık. 24 Haziran seçiminin ülkemize ve Güney Marmara İş Dünyasına hayır getirmesini temenni ediyorum.
Dünya, teknolojinin yarattığı hızla birlikte, sadece ekonomik değil hayatın her alanında muazzam bir değişimden geçiyor. Dijitalleşmenin yarattığı baş döndüren dönüşüm, yeni bir sistemi inşa ederken; yüksek katma değer yaratacak yeni teknolojiler ile üretim ve iş yapma modelleri de değişiyor. Kalkınma ve rekabetçilik artık yepyeni paradigmalarla ölçülüyor. Ülkelerin rekabetçiliği de yerelin yani kentlerimizin, dolayısıyla sektör ve işletmelerimizin rekabetçiliğiyle belirleniyor. Bu değişimin farkına varıp ödevini yapan ve stratejisini belirleyen ülkeler, hep birkaç adım önde olacak gibi görünüyor. Biz de adımlarımızı hızlı atmalı, teknolojik dönüşüme ayak uydurmalı, yarışta geride kalmamak için ekonomimizin ana dinamosu olan KOBİ'lerimizin ve işletmelerimizin kapasitelerini artırmalıyız. Zira, günümüz dünyasında artık “Büyük balık küçük balığı değil, hızlı balık yavaş balığı yutuyor…” Ben Güney Marmara Bölgesine ve federasyonumuza bundan böyle gelişmelere uygun hız temenni ediyorum.” Dedi.